Vertrouwenspersoon

Het is heel belangrijk dat jij als werknemer met goede zin naar je werk gaat en jij je op je plek voelt. Wanneer het zich toch voordoet dat jij je toch niet helemaal lekker voelt op je werk, kan je dit altijd bespreekbaar maken met jouw leidinggevende of collega’s. Wanneer je hier niet helemaal uit komt, mag je altijd een vertrouwenspersoon inschakelen. Je kunt bij een vertrouwenspersoon terecht als je te maken hebt met gedrag of omstandigheden die jij als ongewenst ervaart. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om pesten, (seksuele) intimidatie of discriminatie. Het kan daarbij gaan om kwesties tussen collega’s, tussen jouw en je leidinggevende en ook om kwesties die in groepen aan de orde kunnen zijn.

Sonneburgh heeft zowel interne als externe vertrouwenspersonen aangesteld. De vertrouwenspersonen hebben een geheimhoudingsplicht en je kunt daarom ook in veiligheid jouw situatie bespreken. De vertrouwenspersoon komt alleen in actie als een jij dat ook wil en ondersteuning vraagt. De vertrouwenspersoon zoekt samen met jou naar oplossingen, geeft ondersteuning en advies en verwijst je indien nodig door naar externe instanties/hulpverleners.

 

De externe vertrouwenspersoon van Sonneburgh is Tonny Lips. Je kunt haar, ook na kantoortijden bereiken op telefoonnummer 06-40584881.

× Vragen? App recruiter Judith!
21